پاسخ ها ( ۶ )

  1. طبق ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده، محصولات کشاورزی فرآوری نشده، دام و طیور زنده، آبزیان، زنبور عسل و نوغان، انواع کود، سم، بذر و نهال؛ آرد خبازی، نان، گوشت، قند، شکر ، برنج، حبوبات و سویا ، شیر ، پنیر، روغن نباتی و شیر خشک مخصوص تغذیه کودکان؛ کتاب، مطبوعات، دفاتر تحریر و انواع کاغذ چاپ، تحریر و مطبوعات؛ کالاهایی که همراه مسافر و برای استفاده شخصی تا میزان معافیت مقرر طبق مقررات صادرات و واردات وارد کشور می‌شود(مازاد بر آن طبق مقررات این قانون مشمول مالیات خواهد بود) اموال غیر منقول؛ انواع دارو، لوازم مصرفی درمانی، خدمات درمانی (انسانی ،حیوانی و گیاهی) و خدمات توانبخشی وحمایتی؛ خدمات مشمول مالیات بر درآمد حقوق موضوع قانون مالیاتهای مستقیم، خدمات بانکی و اعتباری بانکها، مؤسسات و تعاونیهای اعتباری و صندوق‌های قرض الحسنه مجاز ‌و خدمات معاملات و تسویه اوراق بهادار و کالا در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند

  2. برای چه کالاهایی مالیات بر ارزش افزوده نپردازیم؟

    🔹براساس قوانین مالیاتی کشور تمام کالاها مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده شناخته نشده و برخی از محصولات از پرداخت این نوع مالیات معاف هستند اما فروشندگان بسیاری وجود دارند که با استفاده از ناآگاهی مشتری ارزش افزوده را از مشتریان دریافت می‌کنند.

    🔹نمونه این تخلف، گرفتن مالیات بر ارزش افزوده از دارو است که به وفور اتفاق می‌افتد و چندی پیش سازمان امور مالیاتی این تخلف را اعلام و به مردم اطلاع‌رسانی کرد.

    🔹 همچنین مطابق قانون مالیات بر ارزش افزوده آرد نانوایی، نان، گوشت، قند، شکر، برنج، حبوبات، سویا، شیر، پنیر، روغن‌نباتی، شیر خشک مخصوص تغذیه کودکان، انواع دارو، لوازم مصرفی درمانی، خدمات درمانی و بسیاری اقلام دیگر از این مالیات معاف هستند.

    🔹 یکی دیگر از موارد تخلفی که در زمان اجرای طرح سبد کالا گزارش شد دریافت مالیات بر ارزش افزوده از دریافت‌کنندگان سبد کالا بود که با رجوع به قوانین مالیاتی موجود در این زمینه به راحتی می‌توان متوجه شد که سبد کالا معاف از مالیات بر ارزش افزوده است و عوامل توزیع نمی‌توانند با دستاویز قرار دادن این قانون از مشمولان این طرح، مالیات دریافت کنند.

    🔹 علاوه بر این طبق ماده ۱۲ فصل دوم قانون مالیات بر ارزش افزوده، گروه دیگری از کالاها نیز از مالیات بر ارزش افزوده معاف می‌شوند. این گروه شامل محصولات کشاورزی فرآوری نشده دام و طیور زنده، آبزیان، زنبور عسل و نوغان است. به جز این انواع کود، سم، بذر و نهال و خوراک دام و طیور نیز شامل پرداخت این نوع مالیات نمی‌شوند.

    🔹 بخش دیگری از گروه‌های کالایی معاف از مالیات بر ارزش افزوده به این شرح است: فرش دستباف، کتاب، مطبوعات، دفاتر تحریر و انواع کاغذ چاپ، تحریری و مطبوعات.

    🔹همچنین کالاهای اهدایی به صورت بلاعوض به وزارتخانه‌ها، موسسات دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی دسته دیگری از کالاها و محصولات معاف از مالیات شناخته می‌شوند.

    🔹غیر از این کالاهای همراه مسافر که برای استفاده شخصی خریداری شده‌اند البته به شرط رعایت سقف تعیین شده در قوانین گمرکی هم از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند.

    بهترین پاسخ
  3. ماده ۱۲ و ۱۳ قانون مالیات ارزش افزوده در خصوص معافیت های کالایی و خدماتی و استرداد ارزش افزوده توضیح می دهد .

    ماده ۱۲- عرضه کالا و ارائه خدمات زیر و همچنین واردات آنها حسب مورد از پرداخت مالیات معاف می باشد:

    • محصولات کشاورزی فرآوری نشده
    • دام وطیور زنده و آبزیان زنبور عسل و نوغان
    • انواع کود سم بذر و نهال
    • آرد خبازی نان گوشت قند شکر برنج حبوبات و سویا شیر پنیر روغن نباتی و شیر خشک مخصوص تغذیه کودکان.
    • کتاب مطبوعات دفاتر تحریر و انواع کاغذ چاپ تحریر و مطبوعات
    • کالاهای اهدایی به صورت بلاعوض به وزارتخانه ها موسسات دولتی ونهادهای عمومی غیر دولتی با تایید هیات وزیران و حوزه های علمیه با تایید حوزه گیرنده هدایا .
    • کالاهایی که برای مسافر و برای استفاد ه های شخصی تا میزان معافیت مقرر طبق مقررات صادرات و واردات وارد کشور می شود مازاد بر آن طبق مقررات این قانون مشمول مالیات خواهد بود .
    • اموال غیر منقول.
    • انواع دارو لوازم مصرفی درمانی خدمات در مانی (انسانی / حیوانی / گیاهی ) و خدمات توانبخشی و حمایتی
    • خدمات مشمول مالیات بر درآمد حقوق موضوع قانون مالیاتهای مستقیم.
    • خدمات یانکی و اعتباری بانکها موسسات و و تعاونی های اعتباری و صندوق های قرض الحسنه مجاز و خدمات معاملات وتسویه اوراق بهادار و کالا در بورس ها و بازارهای خارج از بورس
    • .خدمات حمل ونقل عمومی مسافری درون و برون شهری جاده ای ریلی هوایی و دریایی.
    • فرش دستبافت .
    • انواع خدمات پزوهشی آموزشی که طبق آیین نامه ای که با پیشنهاد مشترک وزارتخانه های علوم تحقیقات و فن آوری / اموذ اقتصادی و دارایی / بهداشت درمان و آموزش پزشکی /آموزش و پرورش وکار و امور اجتماعی ظرف مدت شش ماه از تاریخ تصویب این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد .
    • خوراک دام وطیور.
    • رادار وتجهیزات کمک ناوبری هوانوردی ویزه فرودگاهها بر اساس فهرستی که به پیشنهاد مشترک وزارت راه و ترابری و وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و ظرف مدت شش ماه از تاریخ تصویب این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد .
    • اقلام با مصارف صرفا دفاعی (نظامی و انتظامی ) و امنیتی بر اساس فهرستی که به پیشنهاد مشترک وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح و وزارت امور و اقتصادی تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد . فهرست مذکور از اولین دوره مالیاتی پس از تصویب هیات وزیران قابل اجرا خواهد بود .
    • ماده ۱۳ – صادرات کالا و خدمت به خارج از کشور از طریق مبادی خروجی رسمی مشمول مالیات موضوع این قانون نمی باشد و مالیاتهای پرداخت شده بابت آنها به ارائه برگه خروجی صادره توسط گمرک (در مورد کالا) و اسناد و مدارک مثبته مسترد می گردد .

    تبصره : مالیاتهای پرداختی بابت کالاهای همراه مسافران تبعه کشورهای خارجی که از تاریخ خرید آنها تا تاریخ خروج از کشور بیش از دو ماه نگذشته باشد از محل وصولی های جاری درآمد مربوط هنگام از خروج از کشور در مقابل ارائه اسناد و مدارک مثبته مشمول استرداد خواهد بود.

  4. محصولات کشاورزی فرآوری نشده.

    دام و طیور زنده، آبزیان، زنبور عسل و نوغان.

    انواع کود، سم، بذر و نهال.

    آرد خبازی، نان، گوشت، قند، شکر، برنج، حبوبات وسویا، شیر، پنیر، روغن نباتی وشیر

    کتاب، مطبوعات، دفاتر تحریر و انواع کاغذ

    کالاهای اهدایی به صورت بلاعوض به وزارتخانه ها، موسسات دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی

    کالاهایی که همراه مسافر و برای استفاده شخصی باشد

    اموال غیر منقول.

    انواع دارو، لوازم مصرفی درمانی، خدمات درمانی

  5. محصولات کشاورزی فرآوری نشده.

    دام و طیور زنده، آبزیان، زنبور عسل و نوغان.

    انواع کود، سم، بذر و نهال.

    آرد خبازی، نان، گوشت، قند، شکر، برنج، حبوبات وسویا، شیر، پنیر، روغن نباتی وشیر

    کتاب، مطبوعات، دفاتر تحریر و انواع کاغذ

  6. سلام وقت بخیر طبق قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده سال ۱۴۰۰ موارد معاف از ارزش افزوده شامل موارد زیر میباشد

    1. فروش داخلی محصولات کشاورزی فرآوری نشده
    2. فروش داخلی و واردات دام زنده و خوراک آن در حالت کلی کلیه مواد اصلی تولید مثل دام زنده
    3. واردات بذر، نهال، سم و کود
    4. آب مصارف کشاورزی
    5. فروش داخلی شیر(به جز شیرهای طعم دار)، ماست(به جز ماست های طعم دار)، تخم پرندگان، آرد، نان، گوشت قرمز، گوشت آبزیان، گوشت پرندگان، فرآورده های گوشتی(به جز سوسیس و کالباس)، برنج، حبوبات، سویا، روغن گیاهی، روغن حیوانی، تخم مرغ
    6. فروش داخلی و واردات خمیر کاغذ و کاغذ باطله، دفتر تحریر، کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه
    7. فروش داخلی و واردات کتاب، روزنامه، مجله و نشریه
    8. کالاهای وارده همراه مسافر برای استفاده شخصی تا میزان معافیت مقرر طبق قانون امور گمرکی
    9. فروش داخلی و واردات شمش طلا و انواع حواله های کاغذی یا الکترونیکی
    10. فروش داخلی و واردات فرش دستباف و مواد اولیه اصلی آن مانند نخ و پشم
    11. فروش داخلی انواع دارو و واکسن و لوازم مصرفی عمومی، زنان و زایمان، جراحی عمومی، گوش و حلق و بینی، اورولوژی، ارتوپدی، قلب و عروق، جراحی عمومی و پلاستیک، مغز و اعصاب، تصویر برداری و…

ارسال یک پاسخ